Semifinal i ligacupen  

24.01.2023

Spelbolag: Unibet

Tisdag 24 jan 21:00 St Mary´s Stadum

1:a mötet av 2 - retur spelas 31 jan

Southampton - Newcastle 2 1.75 x 500 kr

Hemmalaget åkte på ett sent baklängesmål i ligan mot Aston Villa iördags, 0-1 (h). Ligajumbon har lyckats bättre så här långt i ligacupen och slog ut Manchester City i den sista spelomgången för att ta sig till den här semifinalen.

Tränaren Nathan Jones hoppas ha Theo Walcott, Alex McCarthy och Armel Bella-Kotchap tillgängliga för spel. Men har två tunga avbräck i Juan Larios och Tino Livramento.

Prel. startelva: Bazunu; Lyanco, Salisu, Caleta-Car, Walker-Peters; Diallo, Lavia; Edozie, Ward-Prowse, Djenepo; Mara

Newcastle gav ett tamt intryck i ligaspelet mot Crystal P senast 0-0 (b) vilket betyder att laget har vunnit två av de senaste sex tävlingsmatcherna. Men bara förlorat en av de 19 senaste vilken kom mot Sheffield W 1-2 i FA-cupen.

Till semfinalen kommer inte tränaren Eddie Howe att spara på krutet, bästa laget för dagen spelar. Möjligtvis får vi se Alexander Isak från start. Inga nya skador stör truppen.

Skador: Matt Targett, Jonjo Shelvey och Emil Krafth.

Prel. startelva: Pope; Trippier, Schar, Botman, Burn; Willock, Guimaraes, Longstaff; Almiron, Wilson, Joelinton

Statistik: 1-1-3 (1-0-2) I de senaste 23 mötena med Southampton som hemmalag har de vunnit 13 gånger, 5 matcher har slutat oavgjort och Newcastle har vunnit 5 gånger. Målskillnaden är 45-28 i Southamptons favör.

Mitt spel: Newcastle är ett klart bättre lag och här börjar det lukta final för ett hårt satsande Newcastle. Jag tror att man redan vill avgöra den här tillställningen i 1:a mötet. Lägger "speldegen" på en bortaseger, rak tvåa till 1.75 insats 500 kr

Lycka Till/

Curre