Revanschsuget Man City med toppchans

07.01.2020

Singel - Unibet

Manchester U-Manchester C asian handicap -1 2.04 x 500 kr

Avspark: tisdag 7 jan kl 21:00 Första av två möten - Ligacupsemifinal

Fortsatt tungt för Manchester U som blev "bortblåsta" av ett pånyttfött Arsenal på Emirates 0-2. Tränaren Solskjaer börjar mer eller mindre se ut som ett vandrande lik och är hårt kritiserad.

Tätt spelschema har betytt flera skador och sjukdomar där ett flertal spelare saknades i FA-cupmötet mot Wolves 0-0 (b). Till kvällens ligacupmatch är listan lång.

Skador: Paul Pogba, Eric Bailly, Marcos Rojo, Scott McTomminay, Axel Tuanzebe, Timothy Fosu-Mensah. Dessutom ska det vara frågetecken för Jesse Lingard, Anthony Martial, Harry Maguire och Luke Shaw.

Manch.C har tre raka segrar och ett allt ljusare skadeläge. Revanschlustan extra stor när man förlorade med 1-2 senast i derbymatchen.

Det börjar bli klart mycket bättre på skadelistan där Leroy Sané är den ende spelaren som inte tränar med laget. Kevin De Bruyne, Rodrigo, Raheem Sterling, Kyle Walker, Benjamin Mendy, Eric Garcia och Fernandinho återkommer till startelvan efter att ha vilats i mötet mot Port Vale 4-1 (h).

Laporte är åter i träning (även om han knappast spelar här) och Aguero är tillbaka sedan ett tag och blir allt bättre.

Tränaren Pep Guardiola har matchbilden klar för sig, vi får se upp med motståndarnas kontringar.

Jag tror att Uniteds kontringstaktik inte kommer till sin rätt i den här ligacup-matchen och med en massa matcher väntandes runt hörnet avgör City tillställningen enkelt.

Lycka Till/

Curre