Premier League tillbaka i juni

11.05.2020

Enligt The Sun kommer den brittiska regeringen att ge ligan grönt ljus under tisdagen. Tidningen hänvisar till källor inom den brittiska regeringen och menar att premiärminister Boris Johnson, som under måndagen ska tillkännage flera detaljer om hur Storbritannien ska avveckla sin så kallade "lockdown", under tisdagen kommer att publicera ett dokument där idrottens möjligheter att återupptas ingår.

Dokumentet ger i sin tur grönt ljus för Premier League att komma i gång igen under juni månad. Ligan har sedan tidigare planerat för uppstart den 12:e juni, förutsatt att man följer specifika krav på säkerhet och smittskydd och att landet samtidigt inte drabbas av en ökning av covid-19-fall.

Under förra veckan fick den tyska, norska och danska fotbollen tillåtelse att börja igen.

Flertal spelare i Brighton har testat positivt

Under måndagen håller Premier League-klubbarna ett eget möte för att diskutera det som kommit att kallas "Project Restart". Den senaste veckan har en konflikt blossat upp då inte mindre än åtta klubbar motsätter sig planerna på att spela på neutrala planer.

Under söndagen meddelade Brighton, som tränas av svenskbekantingen Graham Potter, att en tredje spelare i truppen hade testat positivt för sjukdomen och således skulle gå in i 14 dagars isolering.

Premier League har uppmanat klubbarna att återuppta träning nästa måndag för att ge lagen möjlighet att komma i form under fyra veckor innan man vill börja spela matcher igen. Tanken är sedan att spela matcher med endast 300 personer närvarande på arenorna.