Premier League-spelare stoppas från spel

09.09.2021

Sex PL-klubbar stoppade spelare från att åka till Brasiliens landslag. Nu uppger BBC att de bestraffas av Fifa. Åtta spelare stoppas från spel i fem dagar - och missar därmed helgens matcher.

Den pågående landslagssamlingen ligger på så kallade Fifa-datum. Det innebär att alla större ligor har landslagsuppehåll för att länderna ska få tillgång till sina spelare. Då har klubbar skyldighet att släppa iväg de som kallas upp.

Trots det var det sex Premier League-klubbar som hindrade sina brasilianska spelare för att åka. Det berodde på de coronarestriktioner som råder, där spelarna hade behövt sitta i tio dagars karantän.

Det var totalt nio spelare som kallades av landslaget från Premier League. Alisson Becker, Fabinho och Roberto Firmino från Liverpool, Ederson och Gabriel Jesus från Manchester City, Chelseas Thiago Silva, Fred i Manchester United, Raphinha från Leeds och Richarlison i Everton.

För Manchester City betyder avstängningen av förste målvakten mer eller mindre en katastrof. Citys andramålvakt Zack Steffen har nämligen testat positiv för corona i veckan, och är därför inte heller tillgänglig. Det betyder att tredje målvakten Scott Carson får vakta kassen i lördagens match mot Leicester.