Premier League skjuts upp igen

03.04.2020

Premier League kommer inte att återupptas i början av maj och säsongen 2019-20 kommer endast återupptas när det är säkert och passande. Ett datum för den återstarten diskuteras löpande", låter man meddela i ett uttalande.

Därtill låter ligan meddela att man ser över en lönereducering om 30 procent för samtliga spelare. Syftet är att rädda klubbarna ur den ekonomiska knipan. Tidigare under dagen rapporterade bland annat Daily Mail att Manchester Uniteds spelare har gått med på att gå ner i lön kommande månader.

En solidaritetsfond kommer också att upprättas för att stötta klubbarna i de mindre ligorna, Football League och National League. De ska förses med 125 miljoner pund (drygt 1,5 miljarder kronor) i stöd för att få hjälp att överleva ekonomiskt under pandemin.

Dessutom kommer Premier League att bistå National Health Service, den statliga organisation som ansvarar för offentlig sjukvård i Storbritannien, familjer och sårbara grupper med 20 miljoner pund (motsvarande 250 miljoner kronor) i kampen mot covid-19.