Pontus Jansson till Brentford

09.07.2019

Pontus Jansson går från klassiska Leeds till storsatsande Brentford. Den senaste veckan har den svenske landslagsförsvararen varit rubrikernas man i silly seasonsvängen ända sedan det stod klart att Leeds ville sälja den populäre mittbacken.

Championship-tian Brentford betalar motsvarande 65 miljoner kronor till Leeds. Men det har funnits en uppsjö av klubbar på kontinenten som velat köpa 28-åringen. Klubbar som Toulouse, Fenerbahce, Celta Vigo och Mainz har varit seriöst intresserade av Pontus Janssons tjänster.

Jansson själv vill stanna i England och ser honom själv som en viktig bricka i hårdsatsande Brentford. Ny stadion och en tränare Thomas Frank (Danmark) som förstår språket.

Leeds behövde sälja för att få bättre balans i ekonomin på grund av Financial Fair Play-reglerna och då såg de att de kunde kunde tjäna pengar på mig, säger Jansson.

Kontraktet som Pontus Jansson skrivit på är på 3+1 år. Enligt Sportbladets uppgifter kommer svensken tjäna 30 000 pund i veckan och därmed få en årslön på strax över 18 miljoner kronor. Pontus, som den senaste tiden tränat med sin tidigare klubb Malmö FF, ansluter till klubbens träningsläger i Österrike inom de närmaste dagarna.