Playoff-Final på Wembley

27.05.2022

Den engelska fotbollssäsongen rundas av med vad som i folkmun brukar betecknas som världens mest värdefulla match - playoff-finalen om att ta klivet upp i Premier League.

Singel - Unibet

Söndag 29 maj 17:30 Wembley Stadium

Huddersfield - Nottingham 2 2.23 x 500 kr

Huddersfield såg ut att vara illa ute i semifinalmötet mot Championship-sensationen Luton Town, där gästande Luton var det klart bättre laget. Jordan Rhodes avgjorde dock tillställningen med åtta min speltid kvar och fixade "biffen" till Wembley.

Tränaren Carlos Corberan har gjort ett strålande arbete med The Terriers trots en mycket smal budget. som slutade på 20:e plats i Championship förra säsongen.

Till finalen på Wembley saknas målvakten Ryan Schofield och försvarsduon Alex Vallejo och Matty Pearson. Ollie Turton tvingades av i halvtid av det första mötet mot Luton och det återstår att se om han är tillbaka. Jordan Rhodes inledde på bänken senast, och det återstår att se om det matchavgörande målet var tillräckligt för att ta honom in i startelvan.Preliminär startelva: Nicholls, Colwill, Hogg, Lees; Toffolo, O'Brien, Russell, Pipa; Thomas, Ward, Sinani

Nottingham har gjort det "omöjliga" efter att Steve Cooper tog över "sherifferna". När Cooper tog över i slutet av september låg Forest sist efter en katastrofal säsongsstart under Chris Hughtons ledning. Sedan dess har Forest varit The Championships bästa lag poängmässigt när man klättrat i tabellen upp på playoff-plats - och hade till och med bud på att ta en av de två direktplatserna.

Aston Villa-lånet Keinan Davis har varit en nyckelspelare under säsongen, men har haft lite skadebekymmer på sistone. Även "spelmotorn" James Garner (lån fr Man United) har haft lite småkänningar men är spelklar.

Preliminär startelva: Samba; McKenna, Cook, Worrall; Colback, Garner, Yates, Spence; ZInckernagel; Johnson, Davis

Skador: Lewis Grabban, Max Lowe

Nottingham har vunnit två av de tre mötena med Huddersfield den här säsongen, där båda lagen inkasserade bortasegrar i ligaspelet och där Forest slog ut Huddersfield ur FA-cupen hemma på City Ground. Nottingham till Premier League för första gången sedan 1999!

Lycka Till vid Rygg!

Curre