Playoff-final mot Polen

27.03.2022

Playoff-final mot Sverige med en VM-plats i potten. Då tvingas Polen klara sig utan Arkadiusz Milik och Bartosz Salamon. Samtidigt går Krzysztof Piątek en kamp mot klockan för att komma till spel.

På tisdag ställs Polen emot Sverige i en direkt avgörande playoff-final på Stadion Śląski, där vinnaren är klar för VM i Qatar senare i år. Nu har det polska landslaget drabbats av ett avbräck i offensiven.

Marseille-forwarden Arkadiusz Milik, 28, linkade av i torsdagens träningslandskamp mot Skottland. Nu står det klart att han missar matchen mot Sverige på grund av en bristning i lårmuskel. Det meddelar det polska fotbollsförbundet på sin hemsida. Milik har gjort 16 mål på 62 A-landskamper.

Mittbacken Bartosz Salamon, 30, till vardags i Lech Poznan, kommer inte heller till spel mot Sverige. Han har lämnat samlingen och rest till Italien för medicinsk konsultation efter en lårskada.

Forwarden Krzysztof Piątek skadade hälsenan mot Skottland och syntes blöda rejält. Efter matchen fick han, enligt polska journalisten Krzysztof Stanowski, sy sju stygn i omklädningsrummet.

De första rapporterna gjorde gällande att Piątek skulle bli borta i tre veckor, men nu skriver det polska förbundet att läkarteamet gör allt i sin makt för att få Fiorentina-forwarden spelklar till matchen mot Sverige.

Vidare har Polens stora världsstjärna Robert Lewandowski knäproblem och han är därmed osäker till spel mot Blågult.