Öppnar upp för publik i veckan

30.11.2020

Upp till 4000 supportrar kan tillåtas på läktarna i Premier League redan i december. Allt enligt Storbritanniens nya restriktioner för att bekämpa covid-19.

Sedan förra Premier League-säsongen återupptogs i somras har samtliga matcher spelats inför tomma läktare, på grund av den pågående pandemin.

Nu ser det däremot ut att bli ändring på det.

När Storbritanniens nationella nedstängning upphör den andra december kan 4000 supportrar tillåtas på idrottsevenemang utomhus, enligt BBC.

Från och med 2/12 kommer Storbritannien att delas in i tre olika zoner, vilken zon en stad hamnar i beror på hur smittspridningen ser ut i området.

I zon ett - med lägst smittspridning - kommer 4000 åskådare att tillåtas. I zon två tillåts 2000 i publiken medan zon tre inte får ta in några åskådare överhuvudtaget.

Premier League kan tillåta publik

Landets premiärminister Boris Johnson lagt fram ett förslag om nya smittskyddsåtgärder - där bland annat publikfrågan ingår - för parlamentet att rösta om senare under veckan.

Om förslaget röstas igenom skulle det innebära att vissa av matcherna i den elfte omgången, som spelas nästa helg, kan komma att avgöras inför publik.

En av matcherna som spelas då är Londonderbyt mellan serieledande Tottenham och Arsenal.

Följande PL-klubbar får ha publik (max 4 000)

Tottenham, Chelsea, West Ham, Crystal P, Arsenal, Fulham, Liverpool, Everton