Öde och tomt när coronan härjar

31.03.2020

Jag gör en "Löfvenare" och gör min plikt. Stannar hemma, håller avstånd och hjälper en del äldre där jag och min sambo bor. Men oron växer allt mer speciellt när man är diabetiker, har hjärtproblem eller har andra riskfaktorer.

Ja, oron växer överallt. Framför allt för corona-smittan men även för den avstannande världsekonomin som i sin tur innebär hög arbetslöshet. Klart att vi ska se till att smittan får så liten spridning som möjligt. Att vi ska rädda så många som möjligt undan viruset. Så att så många liv som möjligt kan räddas. Men vad kommer i andra- och tredjevågen av att vi har dragit i samhällets nödbroms? När företagen går i konkurs. När de anställda tappar sina arbeten. När folk inte har råd att betala sina räkningar. I de vågorna följer stress, depressioner, självmord, ökad brottslighet och massor av annat elände. Hur stor blir inte den kostnaden för samhället? Politikerna har det inte lätt just nu. Det värsta tycker jag är ovissheten. När blir det som vanligt igen? Kanske till sommaren? Kanske till hösten? Kanske aldrig?

Vi som älskar spel

Vi som älskar sport och spel börjar få abstinens även om travet kämpar på vilket jag personligen tycker är käpprakt åt helvete. Att tränarna skulle drabbas av konkurs vid ett förbud på landets alla banor är fullständigt skitsnack när det är vi ägare som betalar notan från minsta lilla skruv till sulkyn.

PS Vår fina Lancelot Laday ska förresten kvala på lördag 4 april och har du inget för dig kan du se eftersändningen av loppet. Starttid: 18:10

Dalatravet/Youtube

Eurojackpot på fredag med en hiskelig jackpot på ca 990 milj kr.

I fotbollen brukar Europas ligor gå in i slutspurten och Champions League skall avgöras. Vi lär få vänta ett bra tag om ligorna ens kommer att avslutas...I England får jag rapporter om att läget är helt kaotiskt. Jag tror inte att ligorna kommer att spelas klart utan vi får nog fokusera på kommande säsong vilket inte manager Klopp/Liverpool är med på.

Ta hand om Er nu!

Curre