Nytt spellandskap 2019...

18.12.2018

Inte långt kvar till att klockan klämtar för ett Nytt Gott Spelår 2019. Borta är monopolen och marknaden har öppnat sig i det nya landskapet för de bolag som sökt licens i Sverige.

Ingen vet idag hur många spelbolag det handlar om men ryktet säger 23 bolag i skrivande stund. Fler lär det bli var så säkra.

Den nya lagen innebär bland annat också att Svensk Travsport inte får kommunicera ordet "V75", all spelservice försvinner från text-TV och ATG har fått tillstånd att arrangera både sport- och casinospel. Speltipsochdesign.se följer naturligtvis med om vad som händer.

Tyvärr och mycket ledsamt är det att Svenska Spel inte kan erbjuda tillsammans spel på Arenan. Jag har under en längre tid påpekat detta för bolaget men inte erhållit någon respons. Det är på gång...väldigt märkligt svar från landets ledande bolag innan marknaden styrs om. Vi lägger spel fram till årets slut och inväntar svar från ett flertal större bolag om tillsammans spelen. De tillfrågade är Svenska Spel, ATG, Unibet, Betsson och åländska Paf.

Jul- och nyårshelgerna är gynnsamma i år för alla som jobbar. Det är gott om lediga röda dagar och det har förstås ATG tagit fasta på. Man kör sin "Winterburst" i år igen, med V75 varje dag (förutom julafton) nio dagar i sträck. Klokt eller dårskap?

Winterburst inleds på på lördag, då Mantorp arrangerar och därefter.

23 dec: V75 Halmstad

25 dec: V75 Umåker

26 dec: V75 Solvalla

27 dec: V75 Momarken (Norge)

28 dec: V75 Århus (Danmark)

29 dec: V75 Romme

30 dec: V75 Bjerke (Norge)

31 dec: V75 Axevalla

Den sistnämnda tävlingsdagen arrangeras på nyårsafton och då är det "Winterburst Grand Final med Multijackpot".

Spelåret 2018 har varit ett bra Gott spelår. Hemsidans sportspel inklusive travsidan har under året fram till dagens datum 18 dec spelat in 713 013 kr/netto (jmf 2017 617 154 kr) Vi har några dagar kvar innan klockan klämtar och "går" naturligtvis för miljonen!

Till sist:

God Jul och

Gott Nytt år!

Curre