Norwich skrotar uppflyttning från Championship

13.05.2020

Om Championship inte kan spelas klart ska inga lag flyttas upp till Premier League. Det vill åtminstone tabelljumbon Norwichs sportchef Stuart Webber.

Tidigare i veckan gav den brittiska regeringen beskedet att ingen professionell idrott får genomföras i landet före tidigast den 1 juni. Efter det kan det möjligen bli Premier League-fotboll igen, men det lär inte ske förrän den 12 juni i år som tidigast, uppger The Telegraph.

Ännu är det därmed oklart när Premier League kan spelas klart, samma sak gäller även Championship. Norwich, som i nuläget är tabelljumbo i Premier League, är därmed säkra på en sak: Om Championship-lagen inte kan fullfölja säsongen ska inte heller några klubbar flyttas upp till Premier League.

Webber menar att Norwich inte kommer att acceptera ett scenario där de själva måste spela klart säsongen för att eventuellt degraderas - bara för att ersättas av lag i Championship som eventuellt inte spelar klart säsongen (förkortad säsong till följd av covid-19).

- Vi accepterar inte om vi tvingas att spela alla våra matcher och blir degraderade, samtidigt som Championship-klubbar flyttas upp utan att ha spelat klart säsongen. Alla som har blivit uppflyttade från Championship vet hur lång säsongen är, det är antingen 46 eller 49 som man spelar. Det måste avgöras på planen, både när det gäller ned- och uppflyttning, säger Webber enligt The Guardian.