Nja ingen större succé för Big 9

27.10.2021

ATG/Sport lanserade i helgen som gick sin nya stora satsning på poolspelet Big 9. Det blev dock ingen omedelbar succé. Omsättningen stannade på knappt fem miljoner. Långt under de tio miljoner bolaget hade hoppats på.

Samtidigt på lördagen hade Svenska Spel över 34 miljoner i omsättning på Stryktipset, fyra miljoner på Topptipset.

Söndagens Europatips inbringade 14 miljoner och med lite eftertanke hade det nog varit bättre om ATG/Sport lanserat spelet på söndagen där det var idel toppmatcher från Europa.

Vi får väl säga att nykomlingen Big 9 fick en tuff dag i nya klassen. Men det som är kul med Big 9 är att utdelningen på nio rätt belönades med 180 089 kr för de som lyckades sätta alla rätt. Samtidigt betalade Topptipset 8 788 kr på åtta rätt. Dock inte samma matcher, men ändå en intressant jämförelse.

Stryktipset är ohotad etta i klassen. 34 miljoner i omsättning trots en massiv reklamkampanj från ATG för Big 9, dessutom gav 13 rätt 500 000 kr i utdelning till 40 vinnande system.

Samtidigt vill jag nämna att det är stor risk att spelet kommer att bli "sönderspelat" med alla Tillsammans bolag. Men vi får väl fortsätta vattna i krukan några gånger till innan vi sätter stämpeln i sportpasset.