Nio klubbar höjde rösten...

29.07.2020

Manchester City friades från avstängning i Champions League.
Nu visar Cas rapport från domen att nio namngivna Premier League-klubbar kontaktade idrottens skiljedomstolen för att få City fällda, uppger Sky Sports.

I februari tidigare i år stängde Uefa av Manchester City från spel i Uefa:s turneringar, det vill säga Champions League, under två säsongen för att ha brutit mot Financial Fair Play-reglerna. En dom som Manchester City överklagade hos Cas, idrottens skiljedomstol, och till slut friades från.

Nu har Sky Sports tagit del av Cas:s rapport och den visar att det troligtvis inte var alla lag som jublade när Manchester City friades. Enligt Sky Sport ska totalt nio Premier League-klubbar tagit kontakt med Cas för att få skiljedomstolen att landa i en fällande dom.

Vidare skriver kanalen att klubbarna som tagit kontakt med Cas för att påverka domen ska ha varit Arsenal, Burnley, Chelsea, Leicester, Liverpool, Manchester United, Newcastle, Tottenham och Wolverhampton.

The Times har rapporterat om nyheten tidigare men i och med att Cas rapport inte var publicerad tidigare har det inte förrän nu varit helt säkert vilka klubbar det handlat om.

Rapporten säger även att Manchester City aldrig kontaktade Cas då klubben var säkra på att överklagan skulle behandlas snabbt och den skulle resultera i en friande dom.