Newcastle visar intresse för Gareth Bale

13.05.2020

Det uppger Express. Enligt sajten förbereder klubben ett bud på 53 miljoner pund, omkring 635 miljoner kronor, för walesaren. Mycket hänger dock på om The Magpies får ny ägare eller inte. Den senaste tiden har klubbens nuvarande ägare, Mike Ashley, rapporterats vara på väg att sälja klubben till den saudiska investeringsfonden PIF, som Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman kontrollerar.

Om köpet av klubben går igenom ska Newcastle därefter göra vad de kan för att värva Gareth Bale till klubben, där de även ska vara berett att spräcka sitt transferrekord för att få 30-åringen tillbaka till Premier League. Klubbens dyraste värvning genom tiderna hittills är brassen Joelinton, som i somras värvades in från Hoffenheim för 44 miljoner euro, omkring 465 miljoner kronor, enligt Transfermarkt.

Övergången hänger så klart på om det saudiska köpet av Premier League-klubben går igenom.

Om affären går i lås kommer Newcastle United vara en av fotbollsvärldens rikaste klubbar och räkna med att man då kommer att spendera pund i sommar. Det har tidigare rapporterats att stjärnnamn som Edinson Cavani, Dries Mertens, Antoine Griezmann och tränaren Mauricio Pochettino återfinns på önskelistan.

Bale, som har varit i Real Madrid sedan 2013, har tidigare spelat för Tottenham och Southampton. 30-åringens nuvarande avtal med Madrid-klubben löper ut sommaren 2022.