Manchester Uniteds sämsta värvningar

07.08.2020

Det var i januari 2018 som Alexis Sanchez värvades till Manchester United av José Mourinho. Äntligen har bägge lämnat klubben och nu avslöjas det hur mycket 31-åringe Chilenaren kostade storklubben. Varje mål uppges ha varit värt hisnande 60 (!) miljoner kronor.

Det var i januari 2018 som Alexis Sanchez värvades till Manchester United. 31-åringen har haft det svårt att ta plats i startelvan och den här säsongen lånades han ut till Inter i Serie A.

Under torsdagen bekräftade Serie A-klubben att Alexis Sanchez kommer att stanna kvar i klubben. Kontraktet gäller till och med den 30 juni 2023.

Nu rapporterar flera sajter om den verkliga kostnaden för Uniteds flopp-värvning.

För varje match han spelade i Manchester United har den 31-årige anfallaren kostat klubben 1,7 miljoner kronor. En assist kostade 34 miljoner kronor och ett mål kostade upp mot 60 miljoner kronor.

"Önskar Alexis Sanchez lycka till. Han kommer nämnas som en av Manchester Uniteds allra sämsta spelarvärvningar någonsin. Han kostade över 400 miljoner kronor i lön och gjorde endast tre ligamål, mot Huddersfield, Swansea och Newcastle", skriver Kaveh Solhekol, journalist på Sky Sports.

Sajten talkSPORT tar det hela ett steg längre och räknar ut hur mycket varje bolltouch kostade för Premier League-giganten.

Svaret: 28 000 pund, närmare 300 000 kronor.

Alexis Sanchez spelade i Arsenal innan han kom till Manchester United. Totalt har det blivit 63 mål på 150 Premier League-matcher.