Man United överens med Dortmund

27.06.2021

Manchester United och Borussia Dortmund är överens om anfallsspelaren/yttern Jadon Sancho enligt Daily Mirror.

Den engelske högeryttern Jadon Sancho har gjort succé i Borussia Dortmund och noterades under den gångna säsongen för 16 mål och 20 assist på 38 matcher.

21-åringen, som representerade Manchester City i ungdomen, har länge kopplats ihop med en flytt hem till de brittiska öarna, men då till stadsrivalen Manchester United.

Och nu verkar det vara klart.

Nyligen skrev tyska Bild att Manchester United lagt ett bud på 85 miljoner euro, motsvarande drygt 860 miljoner kronor, och under fredagen rapporterar Daily Mirror att övergången är klar.

"Tar detta dock med en nypa salt" när jag inte fått någon bekräftelse från MUTV.

Enligt tidningen betalar Manchester United 885 miljoner kronor plus nära 60 miljoner kronor i bonusar för den engelske EM-spelaren.

Ole Gunnar Solskjaers intresse för Sancho har varat ett längre tag och så sent som förra sommaren gjorde klubben ett försök att värva honom. Där och då vägrade dock United gå med på att möta Dortmunds krav på närmare 1,3 miljarder kronor.

Anledningen till att den tyska klubben nu väljer att släppa samme spelare för cirka 400 miljoner mindre uppges vara pandemins påverkan på ekonomin.

Enligt Daily Mirror lär Sanchos ankomst innebära att Manchester United säljer Anthony Martial i sommar. Fransmannen, som missade de tio avslutande Premier League-omgångarna på grund av en höftskada, har kopplats ihop med en flytt till ligarivalen Tottenham.