Man United jagar ny tränare...

16.11.2021

Tack vare kontraktklausulen väntas Brendan Rodgers (Leicester) ta över Man United. Frågan är ständigt aktuell och nu pekas två ersättare till norrmannen ut.

Ett spår som lanserats är den tyske tränaren Ralf Rangnick, som tidigare lett RB Leipzig till toppen av tysk fotboll. Rangnick är för tillfället sportchef i den ryska klubben Lokomotiv Moskva. Enligt The Independent kan Rangnick tänka sig att ta över som en interimslösning i väntan på att klubben tillsätter en ny tränare - hans motkrav är dock att han vill ha en annan roll i klubben senare. Däremot tillbakavisas spåret av transferjournalisten Fabrizio Romano

- Han vill ha full kontroll över allting. Han är inte huvudspåret, säger Romano.

I stället seglar ett annat namn upp på listan över potentiella ersättare till norrmannen.

Det rör sig om Leicesters tränare Brendan Rodgers. Förra året ledde han laget till en femteplats i ligan men i år har det gått tyngre och Leicester ligger tolva i tabellen.

Romano säger att Rodgers är klubbens näste tränare och att uppdraget i Manchester United vore omöjligt för Leicester-tränaren att tacka nej till.

Rodgers har ett kontrakt med Leicester som går ut år 2025 men enligt källor finns det en klausul i hans avtal som gör att han får lov att lämna klubben i förtid om det kommer ett bud från en klubb som spelar i Champions League vilket Manchester United gör.

På lördag spelar Man United match mot Watford och veckan därpå väntar en mycket viktig match i Champions League mot Villarreal. Med eller utan norrman?!