Man City tunn försäsong

25.07.2021

Manchester City startar sin försäsongsträning sist av alla klubbar och på träningen anslöt 3 senior spelare i form av Fernandinho, Mendy och Mahrez.

Inte blev det lättare för klubben när akademin drabbades av ett covid utbrott och tvingades att stänga ned under 10 dagar. Under veckan har det funnits bilder på ett fåtal spelare och Guardiola från Eithad. Skälet till att man startar så pass sent är att spelare som deltagit internationella tävlingar enligt FIFA ska ges 3 veckors ledighet.
Innebörden är att samtliga spelare som spelat i EM och Copa America inte får delta i träningen som startat upp inför säsongen 21/22. Men Guardiola har även pekat på att spelarna är i behov av ledighet efter förra årets utmanande säsong med två matcher i veckan från september till maj månads utgång. Även när det gäller träningsmatcher så är City rejält "drabbade". Man hade bokat upp två matcher före Community Shield den 7 augusti. Den första är på tisdag mot Preston medan den andra som skulle spelats den 31/7 mot Troyes är inställd när Engelska myndigheter kräver karantän på 5 dagar efter återkomst från Frankrike.

Under början på nästa vecka kommer spelarna som representerat Portugal, Spanien, Tyskland och Ukraina tillbaka i träning medan den Engelska och Brasilianska spelarna först kommer tillbaka dagarna innan matchen mot Leicester. Det blir med andra ord ett decimerat City som åker till Wembley den 7 augusti.