Målglatt Norwich trampar gasen i botten…

07.03.2019

Singel - Unibet

Norwich-Swansea asian handicap -1 2.18 x 250 kr

Avspark: fredag 8 mars 20:45  The Championship

"Kanariefåglarna besegrade Millwall senast med 3-1 och befäste sin serieledning, två poäng före Leeds och fyra poäng före Sheffield U. Laget öser på framåt och har nu gjort tre eller fler mål i de sex av de åtta senaste matcherna. Skyttekungen Teemu Pukki har gjort 24 mål och är på det Championships skyttekung.

Tränaren Daniel Farke har ett ungt lovande koppel av spelare som han blandar upp med mer rutinerade spelare vilket har visat sig vara en god formel så här långt. Blir det inga ändringar i truppen men däremot några förändringar i startelvan. Alex Tettey och Tom Trybull är äntligen tillbaka och kan träna för fullt efter skada, tar en plats på bänken. Matthew Travis och Louis Thompson fortsätter med sin rehabträning.

Prel. laguppställning: Krul - Aarons, Zimmermann, Godfrey, Lewis - Kenny McLean, Vranic - Buendía, Stiepermann, Hernández - Pukki

Swansea har som bekant bantat sin trupp rejält under januari fönstret när kostnaderna för "bänknötare" var alldeles för höga. Slog bottenlaget Bolton 2-0 (h) som drog på sig två utvisningar. Hade det svårt annars att bryta igenom gästernas försvar och kostade även på sig att missa en straffspark.

Tränaren Graham Potter var dock nöjd med spelarnas insats enligt BBC Sport. 14:e plats i ligan och det skiljer bara sju poäng upp till sexan Bristol C som har den sista playoffplatsen.

Skadeläget har ljusnat men man saknar fortfarande vår egen Martin Olsson samt viktige mittbacken Joe Rodon samt även viktige mittfältaren Leroy Fer.

Prel. laguppställning (4-2-3-1) Mulder - Roberts, Hoorn, Carter-Vickers, Roberts - Byers, Grimes - Dyer, Celina, James - McBurnie

Statistik: 2-1-2 (1-1-0) Jag är djupt imponerad av den tysk/engelska fotbollen som präglar Norwich för dagen, tränaren Farke har fått bra fart i truppen som spelar en trevlig teknisk fotboll. Här möter man ett lag som försöker spela boll på marken och det anser jag gynnar hemmalaget.

Lycka Till/

Curre