Liverpool i kläm...

27.03.2020

Coronaviruset ställer till det ordentligt i kalendern för olika stora idrottsevenemang. Fotbolls EM för både herrar och damer kommer flyttas, likaså sommar-OS som var tänkt att inledas i Tokyo i slutet av juli.

Utöver OS och EM har även Afrikanska mästerskapen flyttats till vintern 2021 - och blir det dessutom OS på våren kan det innebära problem för Liverpool till nästa säsong.

Vad gäller just OS är beskedet från den Internationella olympiska kommittén att det ska genomföras "efter 2020 och senast sommaren 2021". Ett alternativ kan vara att hålla spelen under våren nästa år.

The Sun rapporterar nämligen att förbundskaptenen för det egyptiska OS-laget gärna vill ha med Mohamed Salah i sitt lag och ska han dessutom spela Afrikanska mästerskapen (där även Naby Keita, Joël Matip och Sadio Mané är aktuella) så skulle det kunna innebära en frånvaro på runt fyra månader, skriver tidningen. Afrikanska mästerskapen är tänkt att inledas den 9 januari.

- Salah är en av de bästa spelarna i världen så det ör klart att vilken tränare som helst gärna skulle se honom i sitt lag, så vår dörr är fortfarande öppen, sa Shawky Gharib nyligen, enligt The Sun.

Tränare Klopp har en hel del att fundera över.