Liverpool får titeln - PL utökas till 22 lag

14.03.2020

Flera brittiska medier rapporterar nu om alternativa slut på säsongen.
The Telegraph hävdar att ett förslag är följande: att kora Liverpool till Premier League-mästare och att ligan ska bestå av 22 lag nästa säsong.

Leeds och West Bromwich tar steget upp till Premier League.

Den engelska ligafotbollen är uppskjuten fram till åtminstone den 3 april, till följd av coronavirusets spridning. Men något spel kort därefter lär inte bli av. En källa till the Independent säger att det är "löjligt" att tro på matcher från och med den 4 april.

Tidningen hävdar att olika parter inom engelsk fotboll förbereder sig för att ligorna kommer att vara nedstängda minst fram till september.

Hur situationen i England ska lösa nu? The Independet målar nu upp tre olika alternativ:

1. Att spela klart säsongen oavsett när serierna kan återupptas, även om det innebär att den nuvarande säsongen kommer löpa över nästa säsong.

2. Att avsluta säsongen i maj som tänkt, även om inga fler matcher kan spelas innan dess, och att då dela ut titeln, uppflyttningsplatser och nedflyttningsplatser så som läget ser ut nu.

3. Att avbryta säsongen och stryka alla resultat.

Tidningen skriver att alternativ två och tre troligtvis skulle sluta i många juridiska tvister.

Sky Sports rapporterar att klubbarna i Premier League kommer att hålla ett krismöte på torsdag, två dagar efter

Om det finns oroliga Liverpool-supportrar som fruktar att klubben kan gå miste om den efterlängtade Premier League-titeln som man stormar mot? Troligtvis. Liverpool har hela 25 poäng ner till Manchester City, men skulle hela säsongen strykas rakt av får klubben inte lyfta pokalen framöver.

The Telegraph skriver dock att Liverpool "troligtvis" kommer att koras till Premier League-mästare, även om coronaviruset gör att säsongen är slut. Det finns inga regler som talar om exakt vad som ska hända i ett sådant här läge, men tidningen hävdar att motståndet från klubbarna i ligan vad gäller att ge titeln till Jürgen Klopps mannar är litet.

Daily Mail skriver, med hänvisning till the Telegraph, ett förslag som kommit upp går ut på att Leeds och West Bromwich (som ligger etta och tvåa i Championship just nu) tar klivet upp i högstaligan och att Premier League ska bestå av hela 22 lag nästa säsong. Det skulle i sådana fall innebära att inget lag åker ur den här säsongen, men att fem lag kommer att flyttas ner från Premier League säsongen efter den nuvarande.

För att göra plats åt fler ligamatcher skulle ligacupen i sådana fall skjuts upp i ett år.

Uefa meddelar i ett pressmeddelande att de nu kallar till ett krismöte för att diskutera europeisk fotbolls kommande framtid. I pressmeddelandet meddelar Uefa att mötet kommer att hållas den 17 mars där de europeiska turneringarna samt sommarens EM kommer att diskuteras. Samtliga 55 förbund och de europeiska ligorna bjuds in till mötet.