Längre semester säger Chelseas Frank Lampard

03.08.2020

Den 12 september inleds en ny Premier League-säsong. Nu vill Chelseas tränare Frank Lampard att spelarna ska få längre ledighet enligt The Guardian.

Den 26 juli spelade Chelsea sin sista match i Premier League för den här säsongen, en match som London-klubben vann med 2-0 mot Wolverhampton. Helgen därpå, den som var, fortsatte dock Chelseas säsong då de spelade FA-cupfinal mot Arsenal - som slutade med förlust för Frank Lampards lag.

Och ännu är säsongen inte över för Chelsea.

Nu på lördag väntar returmöte mot Bayern München i Champions Leagues åttondelsfinal. Tyskarna vann det första mötet på bortaplan med 3-0 och sitter, minst sagt, i förarsätet inför returmötet.

Ingen semester ännu för Lampard och Chelsea alltså - och nu vill managern att Premier League tar med just det i sin beräkning när nästa Premier League-säsong inleds den 12 september.

- Även i värsta fall, om vi inte vinner mot Bayern, så känns den 12:e för tidigt att börja spela igen, säger engelsmannen enligt The Guardian och fortsätter:

- Spelarna behöver en paus. Jag hoppas att Premier League tar det på allvar och att de ger oss en rättvis start på nästa säsong. Vi förtjänar det som en klubb som fortfarande är med i Champions League.

Enligt The Guardian har Premier League kommit överens med klubbarna om att de måste ha minst 30 dagars vila innan nästa säsong inleds. Skulle Chelsea åka ur mot Bayern München får London-klubben 35 dagars ledighet innan nästa säsong börjar.

Av de Premier League-klubbar som är kvar i Champions League finns även Manchester City.