Kvalretur i Helsingfors för Malmö FF

25.07.2021

HJK Helsinki - Malmö FF antal mål för Malmö FF över 1.5  2.06 x 500 kr

Tisdag 27 juli 18:00 Bolt Arena Helsingfors - Champions League-kval 2:2

HJK är farliga och har visat upp detta i kvalet. På hemmagräs slogs Buducnost Podgorica med 3-1 och sedan 4-0 i Montenegro.

Leder Veikkausliiga med 34 poäng efter 13 omgångar.

De har två erfarna anfallarna i Roope Riski och Filip Valencic, som fortsätter att ösa in mål, både i Champions League kvalet och den inhemska ligan. Senast blev det en 2-0 seger över Haka.

Formen är fortsatt bra säger tränaren Toni Koskela, samma trupp som spelade senast i Malmö. En "kokande" hemmaarena väntar för gästerna...

Skador: Santeri Vaananen, Kevin Kouassivi-Benissan

Malmö FF valde att vila Antonio Colak och Anders Christiansen helt i den senaste allsvenska lunken mot Mjällby. Mittfältarna Bonke Innocent och Erdal Rakip var dessutom avstängda. Efter en trög första halvlek på Strandvallen avgjorde MFF matchen mot Mjällby inom loppet av tre minuter.

MFF leder nu allsvenskan fem poäng före Djurgården, som har två matcher mindre spelade. Skånelaget har en 2-1-ledning att gå på till Champions League-kvalreturen mot HJK Helsingfors.

Tränaren lyrisk över lagets formkurva för dagen.

Det står klart att MFF möter Rangers vid avancemang till tredje kvalrundan till Champions League. Seger eller oavgjort är vad som gäller, laget får även en veckas matchfritt innan mötet mot Glasgow Rangers.

Skador: Ola Toivonen

MFF ägde stora delar av matchen i det första mötet och är det klart bättre laget i mina ögon. Finnarna skapade väldigt lite i första matchen. Bara fem avslut och inga direkt farliga lägen. Målet var väldigt slumpartat - utspark från målvakt, vunnen nickduell och bra avslut från snäv vinkel.

Finnarna måste gå på offensiven vilket kan passa skånepågarna riktigt bra.

Lycka Till/

Curre