Nobbade prinsen - tar över Newcastle...

14.04.2020

Newcastles ökände ägare Mike Ashley är på väg att sälja klubben till kända 46-årige affärskvinnan Amanda Staveley, enligt BBC Sport.

Prislappen hiskeliga 3,8 miljarder kronor.

Enligt Daily Mail har Staveley - som backas av Saudiarabiens förmögenhetsfond "Public Investment Fund" och fastighetsherrarna David och Simon Reuben - lagt ett bud som, om det accepteras, ger dem 80 procent av aktierna i klubben. Enligt BBC är budet värt omkring 300 miljoner pund - motsvarande 3,8 miljarder kronor.

Amanda Staveley har i brittisk press beskrivit som mytomspunnen för att ha tagit en annorlunda väg till sin förmögenhet på över två miljarder kronor.

The Queen of London

I samband med finanskrisen 2008 satte hon, genom sina kontakter i Mellanöstern, ihop ett räddningspaket som fick storbanken Barclays på fötter. När banken flera år senare betalade utdelningar till investerarna ansåg hon sig lurad och lämnade in en stämningsansökan på drygt 20 miljarder kronor - pengar som han än i dag inte har fått rätt till.

Har tidigare haft ett förhållande med med Prins Andrew vilket fick engelska folket att gå i taket, prinsen friade men fick nobben.

- Om jag hade gift mig med honom så hade min självständighet försvunnit, har Staveley förklarat, enligt Daily Mail.