Jackpot-race på Mantorp 16 mars...

15.03.2019

V75 på Mantorp med 40 miljoner i jackpot och Dagens TravBet har skruvat på omgången ordentligt - vi fastnade för ett spännande lås och en mycket spelvärd spik. Guldloppet där 5 av 7 årsdebuterar - litet fält och vi heltäcker...

V75 Mantorp 16 mars - Dagens TravBet

System:  4 608 kr  20 andelar 231 kr/ andel

Systemkrav: Minst 2 A-hästar måste vinna och Max 1 C-häst får vinna

Analys av omgången:

Vi inleder direkt i Klass I över 2640v (V75-1) med låset: favoriten 2 Harran Boko har hög kapacitet för klassen, men inte helt att lita på även om Conrad låter väldigt uppåt. Vi dubblar med 9 Mellby Club som gör comeback efter långt uppehåll - vältränat och barfota fram.

Spiken hamrar vi in i lägsta klassen (V75-4) från stall Nurmos 10 Hugo Gustivar Boko som fått ett lopp innanför västen med vinst direkt i årsdebuten.

Största favoriten i Jackpot-omgången hittar vi i Silver (V75-5) 1 Knifetown Winner har fått favoritspår 1 över korta häcken - spets är dock inte helt givet och vi har tre fina segeraspiranter som vi varvar med tillsammans med favoriten. Mest tror vi på 10 Global Trust, men tar även med spurtaren 9 Stepping Spaceboy och topphästen 8 Upppohoppa trots knepiga spåret.

Guldloppet (V75-3) är historiskt jämnt spelat (topp fem i loppet är spelade mellan 10-20% vardera), men förståeligt då vi tar med alla sju hästar. Först i vår rank är 4 Milligan's School och 3 Handsome Brad.

Bronsdivisionen (V75-7) är också jämnt streckad - våra spelidéer 1 Leader Brodde och 2 Eelis är båda streckade till 16%. Vi har imponerats av Tony Löfqvists 12 Vikings Preacher - på nytt med sämsta spåret. Fick tuff resa senast men vann från samma läge i V75-finalen på Åby loppet före - under 4%!

Omgångens snackis tror vi blir i (V75-6) Diamant-Stoet 8 Hossiana Boko är på allas läppar men ännu så länge spelad under 10% - men kommer att stiga i % före spelstopp. En riktig startkatapult och given A-häst tillsammans med favoriten 3 Cheerful Rivner. Loppet känns dock öppet och vi garderar ordentligt - Glöm inte 5 Micro Vick och 13 Havefunwithme - båda under 2%...

Kvar att lösa är stoloppet (V75-2) med mixad klass och flera osynade kort - en öppen affär där favoriten 8 Estelle Brodda imponerade vid vinsten på Eskilstuna efter galopp i senaste starten. Spåret är lite lurigt och vår andrahäst i loppet är 12 Blanche som är streckad till hälften (15%) - bör kunna få ett fint läge från springspår på tillägg. Rensardragen i loppet är 14 Kajsa T.J och 10 Fröken Sting båda under 1%, den sistnämnda ska ev gå barfota runt om och får ny proffskusk i vagnen.

Lycka till!

Annika