Tummen upp för Nurmos och Palmqvist

01.05.2020

Singelspel - Unibet

Lördag 2 maj

V75-1 2120m volt kl 16:20

9 Mellby Hurricane Jorma Kontio plats 1-3 2.10 x 250 kr

Under kraftig utveckling och gjorde ett mycket bra lopp senast när han vann på en bra tid, 1.12,6. Han vann lätt efter en stark avslutning och var inte helt tom i mål. Hästen var inte riktigt färdig varken i kroppen eller mentalt förra året, men har utvecklats mycket under vintern och bara gjort bra lopp i år. Jag tycker att det är en spännande häst för framtiden och jag körde honom själv i måndagsjobbet och han kändes jättefin. Voltstart borde gå bra för han är förnuftig men jag vill avvakta med huvudlaget under veckan och kolla hur han känns, och även hur han är i värmningen. Barfota runt om och vanlig vagn, säger Timo Nurmos.

V75-2 2100m auto kl 16:42

6 Man At Work Örjan Kihlström plats 1-3 2.15 x 250 kr

Gjorde på nytt ett bra lopp i lördags, som han gör varje gång. Han fick gå på i tredjespår och slog alla utom en smygkörd häst som kom på slutet. Hästen sprang nytt rekord, 1.11,7 över medeldistans i en mycket snabb avslutning. Mer kan man inte begära. Han hade haft en liten paus inför den starten och borde bara gå framåt med loppet i kroppen. Han går jämnt och bra varje gång och är nästan alltid bland de tre. Detta trots att han nästan aldrig har bra spår. Barfota runt om, blinkers-huvudlag och vanlig vagn - inga förändringar, säger Timo Nurmos.

V75-3 1609m auto kl 17:05

4 Minnestads El Paso Rebecca Dahlén plats 1-3 3.15 x 250 kr

Känns grymt stark för dagen och därför provar vi guld nu fastän han står kvar i silver. Vår tanke var också att de bästa troligtvis skulle stå över denna omgång, eftersom det var Paralympiatravsfinal förra helgen, och det verkar också stämma. Det är så klart alltid tufft emot, men det är ändå ingen direkt världstjärna med och det kunde varit betydligt blodigare emot med tanke på att det är en gulddivision sommartid. Spår två till fem är det bästa för hans del och nu fick han också det. Sedan hur han öppnar och om han kan ta en längd på till exempel Test Drive återstår att se, det beror mycket på hur han kliver iväg just den dagen. Han är däremot inte beroende av spets och det borde hur som helst bli bra position. Vi kör barfota runt om den här gången och dessutom sätter vi på norskt huvudlag nu efter att han gått med öppet på sistone. Jänkarvagn som vanligt, säger Dennis Palmqvist.