Glappkäft avslöjar

11.01.2022

Liverpool trodde sig ha ett stort corona-utbrott i A-truppen.
Nu skriver The Athletic att storklubben kan utredas för att Arsenal-matchen blev uppskjuten med anledning av det falska utbrottet.

Liverpool har under senaste tiden drabbats av flera "misstänkta fall av covid-19" i A-truppen. Under en period i förra veckan stängdes A-lagets faciliteter på AXA Training Centre och i samband med det ville Liverpool skjuta upp första ligacupsemifinalmötet med Arsenal med anledning av "ett snabbt växande antal av covid-19-fall" i truppen.

Mötet blev även uppskjutet till den 20 januari och i söndags spelade ett reservbetonat Liverpool igen och vann med 4-1 mot Shrewsbury i FA-cupen.

Nu berättar tränaren Jürgen Klopp att coronautbrottet i truppen inte var så allvarligt som först befarat. Flera fall var inte positiva, som klubben först trodde att de var.

Det enda riktiga positiva testet i laget kom från Trent Alexander-Arnold och alla andra var falska, positiva, så det var en riktigt tuff vecka eftersom att killarna inte kunde träna.

Enligt The Athletic är det nu press på EFL att utreda varför Liverpool-spelare testade positivt inför cupmötet med Arsenal, då testen nu i efterhand bedöms som negativa. EFL sägs fått klagomål från andra klubbar, som inte fått matcher uppskjutna, gällande att matchen blev uppskjuten - trots att spelare inte hade covid-19.

Athletic skriver vidare att flera klubbar nu vill att reglerna ska tydliggöras kring när en match kan bli uppskjuten framöver med anledning av covid-19.