Georginio Wijnaldum lämnar Liverpool

21.03.2021

Georginio Wijnaldum är överens med FC Barcelona.

Liverpoolmittfältaren ansluter till Barçelona på fri transfer i sommar och blir därmed den nya presidenten Joan Laportas första värvning, det uppger Sunday Times

Joan Laporta valdes till president i Barcelona i början av månaden och ska åter försöka skapa harmoni och framgång i klubben.

Nu har han gjort klart med sin första värvning.

Det rör sig om Liverpools Georginio Wijnaldum, 30, som enligt Sunday Times är muntligt överens med Barcelona om ett kontrat från och med i sommar.

Wijnaldum har varit högt upp på tränare Ronald Koemans önskelista och de båda har jobbat med varandra under Koemans tid som förbundskapten i det holländska landslaget. Mittfältaren var högaktuell för en flytt till Katalonien redan förra sommaren men övergången blev inte av då. Att Laporta nu väljer att plocka in Wijnaldum bör ses som ett tecken på att Koeman har fortsatt förtroende för sin stundtals hårt ifrågasatta tränare.

Kontraktet går ut i sommar

Mittfältarens kontrakt med Liverpool löper ut i sommar och Liverpool har under vintern fört kontraktsdiskussioner med spelaren men inte kommit överens. Det innebär att Barcelona slipper betala några övergångskostnader för holländaren vilket är bra för klubbens hårt ansatta ekonomi.

Wijnaldum har varit en viktig kugge i Jürgen Klopps Liverpool sedan han anslöt från Newcastle år 2016. Under sin tid i klubben har han vunnit både Premier League och Champions League. Den här säsongen har han spelat 29 ligamatcher och noterats för två mål.