Full fart mot ligastart!

02.08.2021

Premier League startar fredagen den 13 augusti. Traditionsenligt med Community Shield matchen den 7:e augusti på Wembley. Ligamästarna Manchester City mot cupmästarna Leicester City. Första paret ut under ligapremiärhelgen 13-14 augusti blir nykomlingen Brentford som tar emot Arsenal på nybyggda Brentford Community Stadium i västra London. En spännande premiärmatch för Brentford som firar sin återkomst i högsta serien. Senast det begav sig var 1947.

Lördagen den 14:e augusti inleds med ett riktigt rivalmöte mellan Manchester United och Leeds United. Ligamästarna Manchester City får vänta till söndagen då de reser till London för en svår öppningsmatch mot Tottenham.

Spelarmarknaden

Några intressanta övergångar har redan skett. Den mest överraskande och spännande övergången så här långt är den där Emiliano Buendia lämnar nykomlingen Norwich för spel i Aston Villa. Ett hårt slag för Norwich, Buendia var en av lagets nyckelspelare förra säsongen.

Men 33 miljoner pund klingar gott i klubbkassan och kan spenderas på nya spelare.

Nykomlingen Watford är den klubb som hittills varit den mest aktiva på transfermarknaden. Från Nantes har man värvat mittfältaren Imran Louza. Från Tottenham hämtas rutinerade backen Danny Rose. Ashley Fletcher ansluter från Middlesbrough. Och så är Ashley Young tillbaka i England, Aston Villa blir ny klubbadress för försvararen som de senaste åren representerat Inter. Titta in på PL 2021-22 så finner Du "matnyttig" info.

Speltipsochdesign.se har full kontroll på alla klubbar, spelare och övergångar. Nytt för denna säsong är att jag knutit till mig ytterligare ett antal sportjournalister som förser oss med Senaste Nytt direkt från England.

Från Italien hämtas Senaste Nytt från La Gazzetta dello Sport där min gode vän Giamapolo Pazzalini förser oss med "matnyttig" info inför matcherna på Europatipskupongen.

Välkomna till en ny Stryktips-säsong 2021/22 som startar den 7 augusti med The Championship.

Curre