Fredags-godis i väntan på tipslördag

Singel 1 - Unibet

Nottingham - Derby   1   2.02 x 250 kr

Avspark: fredag 23 okt kl 20:45 The Championship

Hemmalaget har inlett något svajande men truppen är kompetent nog för att börja klättringen uppåt om man tittar till spelartruppen. Tränare Lamouchi byttes ut mot Hughton på tränarbänken och visst har sherifferna sett bättre ut. Fyra poäng på de två senaste är godkänt men nu behöver man gå för seger. Tränare Chris Houghton kommer att rotera i vanlig ordning, Loic Mbe Soh och Harry Arter aktuella från start.

Skador: Joe Worrall, Fouad Bachirou, frågetecken för Tyler Blackett.

Derby har förlorat fem av sex möjliga matcher. Inledningen har varit en stor katastrof och inget tyder på att den här matchen blir någon vändning. Phillip Cocu uppges hänga väldigt löst på tränarposten. En som kan tänkas ta över är lagets klart bästa spelare, Wayne Rooney. Klubben har sålt av en del nyckelspelare och har en tunn trupp för dagen.

Skador: Den gode Wayne Rooney har testats positivt för covid-19 och är isolerad. Defensive mittfältaren Krystian Bielik är skadad och ett minus i min bok.

Statistik: 3-2-0 (3-0-0)

Singel 2 - Unibet

Aston Villa - Leeds asian handicap -1   3.55 x 150 kr

Avspark: fredag 23 okt kl 21:00 Premier League

Aston Villa har fått en flygande start på Premier League, fyra raka segrar och toppform på flera bärande spelare. Tränare Dean Smith har inga nya skador som stör och säger på presskonferensen att veckans träningar har varit helt okey.

Prel. startelva: Martinez - Cash, Konsa, Mings, Targett - Luiz, McGinn - Trézéguet, Barkley, Grealish - Watkins

Skador: Wesley, Tom Heaton. Sena tester på Kortney Hause och Keinan Davies.

Leeds har också imponerat inledningsvis, framför allt i offensiv riktning. Desto lite darrigare i försvarslinjen och här är man väldigt skadedrabbade till fredagsmatchen. Förlust senast mot Wolves 0-1 (h) och kom inte alls upp i samma klass man visat tidigare.

Skador: Kalvin Phillips (mittback och ett stort minus), Liam Cooper (mittbacken skall testas sent 50-50 chans att han kommer till spel säger tränaren Bielsa), Adam Forshaw, Diego llorente (även han mittback stort minus). Rejäla avbräck.

Statistik: 1-3-1 (1-1-1) Villa är inne i ett väldigt flyt för dagen och jag synar handicap oddset.

Lycka Till/

Curre