Försvarskris i Manchester...

18.09.2019

Manchester City har bara tillgång till en frisk mittback, nu är även John Stones skadad. Han kommer att bli borta ca 4-5 veckor säger tränaren Pep Guardiola.

Manchester City åkte i förra veckan på ett tungt skadebesked när klubben bekräftade att mittbacken Aymeric Laporte ser ut att bli borta en längre tid. Fransmannen ser ut att bli borta ett halvår.

Nu får klubben ytterligare en tung skada på försvarssidan. På presskonferensen inför CL-matchen mot Shakhtar Donetsk bekräftade Pep Guardiola att även John Stones skadat sig.

- Han fick en skada på träning på träningen. (Han blir borta) fyra, fem veckor, säger Citytränaren enligt Manchester Evening News.

City tappade i somras Vincent Kompany, som flyttade tillbaka till Belgien, vilket innebär att klubben bara har en frisk mittback kvar i truppen i form av Nicolas Otamendi. Spanjoren menar att det är en stor utmaning för honom som tränare att lösa problemet.

Tränaren bekräftar att ett alternativ är att Fernandinho spelar mittback. Även Kyle Walker har tidigare spelat i mittförsvaret, men då som högerback i en trebackslinje.