Fler klubbar kritiska – Stryk säsongen

28.03.2020

Planen är att fullfölja Premier League-säsongen så fort som möjligt men nu uppges att flera klubbar vill stryka säsongen utan att kora någon segrare.

Det uppger en högt uppsatt källa inom Premier League till The Athletic.

Efter ett möte förra veckan meddelades det att alla klubbar var överens om att säsongen ska spelas klart, även om det innebär matcher utan publik. Verkligheten är en helt annan.

Sajten skriver skriver att vissa klubbar är väldigt skeptiska till att återuppta säsongen under coronakrisen. Högt uppsatta personer i flera klubbar uppges vara kritiska till hållningen som kallas "pinsam" och förolämpande".

- Det är väldigt tydligt vad som kommer att hända. Det är en pandemi över hela världen. Man startar om säsongen och det är väldigt få förlorare. Liverpool, jag vet. Men på det stora hela spelar det ärligt talat ingen roll. Man måste bara börja om, säger en klubbföreträdare som vill vara anonym.

"Är löjligt"

En annan klubbordförande vill inte se matcher utan publik.

- Om vi börjar spela bakom stänga dörrar, kan man garantera att det inte kommer att vara tusentals människor som dyker upp utanför? Det är absurt. Jag tycker hela förslaget är förolämpande. Folk dör och ändå spelar vi en match. Jag är förbluffad av det.

Många är överens om att fotbollen inte är viktigast just nu.

- Positionen vi tar är löjligt. Det är så mycket större problem att hantera ändå frågar alla "Kommer Liverpool bli mästare?". Det spelar inte någon roll just nu, säger en klubbdirektör.

Premier League-säsongen är just nu uppskjuten till 30 april. Men den 3 april ska klubbarna återigen träffas för att diskutera frågan.

Liverpool leder just nu ligan hela 25 poäng före Manchester City och riskerar alltså att missa första titeln på 30 år trots supersäsongen.