Finland ställs på hårda prov…

08.09.2019

Finland har nu ett jätteläge att äntligen ta sig till ett stort mästerskap. Inte nog med att de ligger tvåa i sin kvalgrupp, med bred marginal nedåt, dessutom vann de sin grupp i Nations League och har således en räddningsplanka till. Nu ställs dock Berguvarna verkligen inför ett svårt test när stornationen Italien kommer på besök.

Finland ställdes mot Grekland under torsdagen och det var en väldigt chansfattig match som avgjordes från elva meter. Som så många gånger förr var det Teemu Pukki som sköt in bollen, hans fjärde hittills i kvalet. Norwich-anfallaren, som har inlett Premier League-hösten med fem mål på fyra matcher, är stekhet och absolut en spelare Italien måste hålla koll på.

Det som annars imponerar med detta finska landslag är deras organisation. Faktum är att de hållit nollan i fyra raka landskamper trots tufft motstånd i form av Armenien, Bosnien och Grekland. Inte dåligt gjort av en försvarslinje bestående av Toivio, Arajuuri, Uronen och Raitala. Nu ska det dock mycket till om nollan ska hållas intakt.

Italien ska under Mancinis ledning ta sig till EM, det finns inget annat. Det har också börjat perfekt med 15 poäng av 15 möjliga. Bland annat besegrade Gli Azzurri Finland med 2-0 hemma i Udine i början av kvalet. I torsdags hade visserligen italienarna stora problem i Armenien men löste till slut en 3-1-seger efter två mål av Andrea Belotti.

Förutom Belotti finns starka namn som Bernardeschi, Chiesa och Immobile i offensiven. Det är lite annat än vad Häckens Toivio är van vid hemma i Allsvenskan. Finland förtjänar all respekt men idag blir det tufft. Matchstart kl. 20:45