Finaldags på V75 Solvalla30 mars i strålande solsken...

30.03.2019

Vassa finallopp väntar denna lördag på Solvalla. Det är jämnt tippat i flera lopp och det är positionerna som avgör vem som går segrande ur striden. Analyserna har pågått hela veckan och nu inväntar vi sista rapporterna. Viktigt! Örjan Kihlström ställer in sina styrningar idag pga ryggproblemen. Det ställer till det lite i vår ranking beroende på vem som sitter upp som vikarie... Ulf Ohlsson ersätter bakom storfavoriten i Stoeltiten (V75-1) 8 Double Exposure, och det är inget minus, men det är ny kusk vilket alltid är en faktor.

V75 Solvalla 30 mars Dagens TravBet 250

System: 4 344 kr   18 andelar 242 kr/ andel

Systemkrav: 2 A-hästar måste vinna och Max 1 C-häst får vinna.

Kort om omgången:

Svårt att hitta en riktigt bra spik, men vi har sedan startlistan kom i söndags haft en feeling för Guldhästen 6 Milligan's School (V75-6) som har tampats med elithästarna Propulsion och Readly Express. Tarzans adept har nu fått lopp i kroppen och gjorde en svettig insats då till tredjeplatsen - vi går på chans och spikar till 20%.

Låset avslutar omgången (V75-6) och vi var inne på att lämna favoriten utanför, men efter kuskändringen på 9 Hawk Cliff (som gått mycket starkt för Kihlström) så bytte vi taktik och låser vår idé 1 Velvet Gio med favoriten 3 Global Trust.

Största favoriten är Stoelitens (V75-1) 8 Double Exposure till 68%. Det är kanske fånigt att gå emot en elithäst, men med 2 månaders tävlingsuppehåll och sämsta läget över kort distans så känns det som läge att gardera. Att Ulf Ohlsson sitter upp istället för Kihlström är inget minus, men det är ändå en ny bekantskap då Uffe ej kört hästen tidigare. Vi garderar och tar då fina stoet 9 Southwind Feji som rolig andrahäst i loppet. Vi fyller på med 4 andra fina ston.

Övriga finaler känns öppna och vi har blandat mer betrodda med riktigt fina spelvärda drag och hoppas att vi disponerat rätt i omgången...

Lycka till!

/ Curre & Annika