Erik Ten Hag ny chefstränare för Manchester U

21.04.2022

Erik ten Hag tar över Manchester United och har skrivit avtal till 2025.

Under senaste tiden har det kommit uppgifter om att Ajax-tränaren Erik ten Hag kommer bli ny United-tränare till nästa säsong - och nu ger den engelska storklubben besked om att det är klart att nederländaren ansluter i sommar.

Manchester United meddelar, via sin officiella hemsida, att klubben har kommit överens med ten Hag om ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2025 med en option om förlängning med ytterligare ett år.

Under de senaste fyra åren i Ajax har Erik visat sig vara en av de mest spännande och framgångsrika tränarna i Europa. Han är känd för sitt lags attraktiva, offensiva fotboll och sitt engagemang för ungdomar, säger fotbollschefen John Murtough i en kommentar på klubbens hemsida.

Ten Hag har basat över Ajax sedan 2017 och lett klubben till två ligatitlar, tre cuptitlar och till en Champions League-semifinal. Tidigare har han även lett Go Ahead Eagles, Bayern Münchens reservlag och Utrecht.

Manchester United är i dagsläget på sjätte plats i Premier League. Härnäst väntar spel mot Arsenal borta på lördag i ligan.