England till kvartsfinal

30.06.2021

Det blev seger för England mot Tyskland. Hjälte i gigantmötet? Raheem Sterling och Harry Kane. Under tisdagen ställdes England mot Tyskland i åttondelsfinal i EM, ett gigantmöte där vinnaren skulle ställas mot antingen Sverige eller Ukraina i kvartsfinal.

Redan från start märktes det att lagen hade pratat om att täppa till bakåt och lagen hade svårt att skapa rejäla mållägen. Efter kvartens spel testade Raheem Sterling ett avslut från distans, som Manuel Neuer räddade. Och i slutet av första halvlek skapade England ytterligare ett läge när Harry Kane skulle peta in bollen i öppet mål, men Mats Hummels hann bryta i sista stund. För tysk del hade Timo Werner ett fint läge att göra mål, men forwardens avslut räddades av Jordan Pickford i Englands mål.

Andra halvlek var länge ett sömnpiller, men med kvarten kvar spräckte Raheem Sterling dödläget. Jack Grealish spelade ut bollen till Luke Shaw som med ett lågt inspel hittade Sterling. City-spelaren stötte i sin tur in 1-0-målet, hans och Englands tredje mål för turneringen.

Bara ett par minuter efter Sterlings mål fick Tyskland ett jätteläge att kvittera då Thomas Müller kom fri, men forwardens avslut smet utanför.

Och det här var inte Tysklands kväll. För med fem minuter kvar av matchen skickade Grealish in ett inlägg som Harry Kane kunde nicka in i nät fram till 2-0. Målet var forwardens första mål i turneringen.

England vann matchen med 2-0 och är därmed klart för kvartsfinal i EM. Där ställs man mot Ukraina som slog ut ett mycket tamt Sverige.