Drömlottning för Djurgården

09.08.2020

För Djurgården väntar ungerska Ferencvaros - det bästa tänkbara alternativet. För svenska mästarna Djurgården fanns det tre möjliga motstånd de kunde dras emot: Celtic, Legia Warszawa och Ferencvaros.

Utgången blev bästa tänkbara för Djurgården - ungerska Ferencvaros.

Det blir också ett lite annorlunda kval jämfört med tidigare upplagor.

Kvalet, som normalt inleds redan i juli, har blivit förskjutet och första kvalomgången spelas inte förrän i mitten av augusti. För att snabba på det hela skippar man också de klassiska dubbelmötena och istället avgörs det via enkelmöten.

Vilket av lagen som får hemmaplan lottas även det, och för Djurgården väntar nu alltså Ferencvaros i den första kvalrundan, dock på bortaplan.

Spelar i Ungern om tio dagar

Trots de reserestriktioner och de regler som gäller för resor i Europa ser Bosse Andersson på förhand inga problem med resan. Matchen spelas redan 18 eller 19 augusti, och vilka Djurgården kan få möta i en eventuell andra kvalomgång lottas fram imorgon, medan lottningen till kvalrunda tre sker först 31 augusti.

Regler för att resa till Ungern

Från den 15 juli gäller nya regler för inresa till Ungern. Ungerska myndigheter klassificerar länder som antigen gröna, gula eller röda. För närvarande klassificeras Sverige som ett gult land.

Från gröna länder kan såväl ungerska som utländska medborgare resa in utan restriktioner. För resenärer från gula länder genomförs hälsokontroll vid gränsen, och utländska medborgare som uppvisar misstänkta covid-19 symptom kan nekas inresa. För de som inte uppvisar covid-19 symptom gäller 14 dagars hemkarantän eller, för de som saknar en fast adress, 14 dagars karantän på en av myndigheterna anvisad plats.

Undantag från karantänsreglerna beviljas för de som kan uppvisa två negativa PCR covid-19 test (utfärdade på ungerska eller engelska) genomförda tidigast 5 dagar innan inresan men med 48 timmars mellanrum. Vidare kan de ungerska myndigheterna bevilja att man testar sig på plats i Ungern efter att karantänen har inletts. Om det första testet är negativt då hävs karantänen men man måste fortfarande efter 48 timmar genomföra ett andra test.