Derby bestraffas med poängavdrag

16.09.2021

Derby County har brutit mot finansiella regler. Nu uppges de bestraffas med totalt tolv poängs avdrag i ligan, enligt Daily Mail.

Nio av dem ska drabba dem redan nu - vilket skulle skicka ner dem till jumboplats.

Derby County ska ha kommit överens med ligaförbundet EFL om vad deras bestraffning blir för att de brutit mot finansiella regler, uppger Daily Mail. De väntas få ett poängavdrag på tolv poäng i Championship. Nio av poängen dras av nu, medan de återstående tre landar på nästa säsong. Beslutet väntas offentliggöras i slutet av veckan.

Det kommer i så fall skicka ner Wayne Rooneys gäng till jumboplats i den engelska andradivisionen. De har hittills samlat ihop sju poäng vilket efter avdraget skulle innebära att de står på två minuspoäng.

Klubbens ägare, Mel Morris, vill dessutom sälja klubben och hoppas att denna överenskommelse ska öppna för intresserade köpare, då processen efter regelbrotten nu ska vara avklarade.

Men det är inte bara poängavdrag som plågar Derby för tillfället. De har dessutom transferförbud, och kan bara plocka in spelare på fri transfer eller lån.

Derby County var förra säsongen nära att behöva lämna Championship, men lyckades under den sista omgången säkra sin plats i ligan