Burnley klart för Premier League

08.04.2023

Burnley är tillbaka i Premier League. Burnley ramlade förra säsongen ur Premier League, och har under chefstränaren Vincent Kompanys ledning gjort stor succé den här säsongen i Championship. Inför fredagskvällen toppade Burnley tabellen i överlägsen stil, och kunde vid seger i kväll mot Middlesbrough på bortaplan säkra uppflyttning till Premier League.

Matchen började riktigt bra för gästerna som tog ledningen redan i den tolfte minuten, när Ashley Barnes satte 1–0 med ett välplacerat avslut.

Middlesbrough skapade förvisso nerv i matchen när man kvitterade i början av den andra halvleken på straff, men i den 66:e satte Connor Roberts det förlösande 2–1-målet för Burnley – vilket därmed både säkrade vinsten i matchen och uppflyttningen till Premier League.

Svenske Hjalmar Ekdal satt på bänken hela matchen och så här långt har 24-åringen gjort nio framträdanden i ligan för sitt Burnley sedan han anslöt till klubben under den gångna vintern.