Bottenlagen säger NEJ!

04.05.2020

Sex klubbar vill förhindra att säsongen återupptas och icke förvånande är det bottenlagen i Premier League som säger Nej.

På fredag, ett dygn efter att den brittiska regeringen ska meddela om landet kommer lätta på sina nuvarande restriktioner, väntas Premier League-säsongens öde avgöras. Enligt både Daily Mail, The Sun och The Mirror är majoriteten överens om att spela färdigt.

Sex klubbar säger i dagsläget Nej till spel och vill att säsongen avslutas. Det råkar vara samtliga lag som ligger i botten av tabellen Brighton, West Ham, Bournemouth, Aston Villa, Watford och Norwich.

Svensk bekantingen Graham Potters Brighton motsätter sig en fortsättning som bland annat har att göra med att man ser en orättvisa i det återstående spelschemat. Eftersom matcher är tänkta att spelas på neutral mark kan man exempelvis inte dra nytta av hemmaplansfördelen mot bättre lag. Falmer Stadium är för övrigt en av arenorna som kan användas om säsongen återupptas. Även West Ham, Manchester City, Leicester och Southamptons spelarenor är tilltänkta eftersom de anses ligga tillräckligt avsides för att folksamlingar kan undvikas.