Bekräftat Man United tar in Ralf Rangnick som tillfällig tränare

29.11.2021

Efter en tid med svajiga prestationer tog Manchester United beslutet att sparka managern Ole Gunnar Solskjær förra helgen. Norrmannen lämnade med omedelbar verkan och Michael Carrick tog över som tillfällig manager.

United meddelade samtidigt att klubben kommer ta in ytterligare en tillfällig manager för resterande del av säsongen, innan en mer permanent lösning ska sättas på plats i sommar.

Nu kommer besked om att tysken Ralf Rangnick tar över som tillfällig manager för Manchester United resten av säsongen. Det meddelar United via sina officiella kanaler. Därefter kommer Rangnick ta en konsultroll i klubben, på två år utöver tiden som tränare.

Rangnick kommer senast från ett uppdrag som sport- och utvecklingschef i ryska Lokomotiv Moskva. Han har även en bakgrund i bland annat RB Leipzig, Hoffenheim och Schalke 04 i Tyskland. Rangnick ses även som "gudfadern" till modern coachning i Tyskland.

Tidigare har det även kommit rapporter om att Manchester United är intresserat av att plocka in Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane eller Brendan Rodgers på lång sikt.