Axevalla bjuder på en blandad V75-kompott 16 feb...

12.02.2019

En intressant Lördags-omgång på Axevalla med lite annorlunda propositioner. Både Guld och lägsta klassen går över 2640 meter och Bronsloppet är ett riktigt Stayerlopp över 3140a. Det är också i det extra-långa Bronsloppet vi hittar omgångens största favorit då Joakim Lövgren selar ut 1 Illuminati som har styrkan som sitt främsta vapen. I guldloppet är 3 On Track Piraten som återkommer efter tandproblem och även han gynnas av den längre distansen och har fått ett spår som ger god spetschans. Främsta motbudet Berghs fux 10 Nimbus C.D.har fått ett sämre utgångsläge - men har nu ytterligare ett lopp innanför västen och blir att räkna med. Övriga lopp ser ganska jämna ut på förhand och med Axevallas långa upplopp brukar det kunna skrälla till. Vi dyker ner i lopparkivet och inväntar senaste infon och väderrapporten...

V75 Axevalla 16 feb med Dagens TravBet

System:  4 792 kr  20 andelar 240 kr/ andel

Systemkrav: 1-3 A-häst samt 1-2 F-häst (utgång) måste vinna Max 1 C-häst får vinna.

Analys av omgången:

Vi går helhjärtat in för spiken - streckad på var tredje kupong - i stoloppet (V75-2) 9 Jejje Palema med Björn Goop i sulkyn. Vi har en skön feeling att ekipaget får en bra start och snart är framme vid täten - väl där så tror jag att det blir svårt att rubba trots det långa upploppet. För den som garderar så får man måla på med breda penseln.

Låset räknar vi med lever upp tills rykte - i Silver (V75-5) tror vi mest på norske gästen 1 Always On Time - även här med en viss Goop i sulkyn - rimlig spetschans trots friskt laddande 4 Västerbo Exact samt 3 Stepping Spaceboy. Men vi tror att vår förstahäst kan vinna även bakifrån. Det roliga draget i låset är 8 Antonio Trot som trots en tävlingspaus ska rustas med Jänkarvagn för första gången samt någon form av stängt huvudlag - då är det ingen sargkörning som väntar med friske Jorma Kontio - han kommer inte att vila på hanan utan styr fram i dödens så snart tillfälle ges. Visst, distansen är inte den främste för denne Nurmoskrigare, men över upploppet kan denne rutinerade herre fälla avgörandet på styrka.

Guldloppet (V75-3) är ganska ojämnt, men nu tror vi det är dags för fine fuxen 10 Nimbus C.D. att visa upp sitt kunnande från fornstora dagar - han visade riktigt fina tag senast. 3 On Track Piraten är åter efter tandbekymmer och har ett fint läge och räknas på det men 44% är för mycket mot 32% på vår utgång. Vi släpper inte 7 Timone Ek som avslutade godkänt bakom Nimbus och Sorbet på Åby. Stall Kolgjini har hämtat sig efter en liten svacka tidigare och det låter uppåt om 11 Platon Face som har ett tråkigt läge att brottas med. Vi fyller på med två streck till 4 Elliot Coger och 8 Västerboonthenews. Den förstnämnde med fin form men ganska grön i Guldsammanhang medan den sistnämnde har lite dunkel form men är rutinerad i klassen.

Stor favorit i omgången även om trenden går lite nedåt är 1 Illuminati streckad till 62% i Brons (V75-6). En riktigt klassig slugger över 3140a och är förstahäst men 13% på motbudet 10 The Real Star är klart spelvärt. En kvartett bakom känns tryggt. Glöm inte Nurmos starka duo 8 Fairplay Pellini och 11 Global Undecided (3 respektive 2%!)

Avslutande Klass 1-loppet (V75-7) känns spännande, men vi puttar ned klare favoriten 9 Vlad del Ronco i ranken och lyfter fram fine Up And Quick-avkomman 1 Night Brodde som den trolige ledaren och en klassig typ. Senaste loppet blev helt fel - bara att glömma. Två strykningar har klart förbättrat förutsättningarna för vår andre A-häst 12 Infinitus som - troligen pga det dåliga startspåret - är alldeles för lite streckad  under 7%. Vi streckar ändå på i detta lopp med totalt 8 hästar. En rolig skräll som också fått bättre utgångsläge är 8 Crossfire Simoni med en tränare Bo Falsig som är en riktig friskus i sulkyn.

Återstår två lopp att lösa och där går det åt många streck. I inledande Klass II över 2640v (V75-1) finns det klara frågetecken på såväl favoriten 4 Willmer Gel som ofta hetsar upp sig och Berghs 6 Whipped Eggs som har springspår men lätt strular till det för sig och galopperar. Robert Bergh håller denne Ready Cash-valack högt och är uppåt inför lördagen. Det är jämt streckat i loppet och det är öppet. De bästa dragen i loppet med sämsta lägena 11 Tyfon Brodde och 12 Testa di Cavalo är däremot streckade under 5%. Med volt och lång distans med långt upplopp så är det inte ett lika stort handikapp och här finns riktigt skrällfeeling med rens direkt i omgången.

Ett riktigt roligt lopp med tre volter på 2140 med hästar som tjänat från 50 000 upp till 1 260 000 kr är proppen skriven i det återstående loppet (V75-4). Många variabler att ta ställning till - svårt att hämta in 20 resp 40 meter samtidigt som det skiljer mycket i kapacitet och ett riktigt långt upplopp att spurta fram på. Vi fastnar till slut för 2 A-hästar på mellanvolten 7 Harrington samt 9 Rossi Palema men vi plockar med ett helt gäng och lämnar bara fyra hästar utanför systemet. 14 Island Life är snackisen i loppet som debuterar hos Robert Bergh, men det låter inte helt påställt och han har dragit på sig lite väl mycket streck. Starthästarna 3 Hjalle Palema samt 5 Cannon Flame är klart spelvärda. Mycket kapacitet på 40-volten, men inte de modigaste lejonen och inga riktiga vinnarskallar. Dock går de ej att räkna bort så vi tar med alla...

Lycka Till!

Annika