Arsenals ”värsting” på 118 år

23.08.2021

Arsenal har fått en tuff inledning på Premier League-säsongen. I premiären föll London-klubben mot nykomlingen Brentford med 2-0 och under söndagen blev det en ny derbyförlust mot Chelsea med 2-0 på Emirates Stadium. Arsenals sämsta start på 118 år...

Arsenals chefstränare Mikel Arteta är sedan tidigare hårt ansatt efter förra säsongens åttonde plats i Premier League, och nu kommer rapporter om att han blev stoppad av supportrar efter söndagens derbymatch.

Den engelska tidningen Daily Mail skriver att flera supportrar stoppade Arteta när han var på väg från Emirates Stadium i sin bil under gårdagskvällen. Supportrar omringade bilen och bad tränaren att lämna klubben. Arteta var tvungen att stanna till sin bil, men vevade inte ner rutorna på bilen.

Arteta tog över som Arsenal-tränare i december 2019, men har även en bakgrund som spelare i klubben mellan 2011 och 2016. Innan han tog över som chefstränare i Arsenal verkade han som assistent till Josep Guardiola i Manchester City mellan 2016 och 2019.

Arsenal ställs härnäst mot West Bromwich borta på tisdag i den andra omgången i ligacupen. Därefter väntar den regerande ligamästaren Manchester City borta på lördag i Premier League.