Århundradets floppar

19.08.2019

Sagan om Alexis Sanchez...

Alexis vill lämna Arsenal 2017 och de bägge Manchester klubbarna är stora intressenter för att knyta till sig spelaren. Ända till slutet såg det ut som att en flytt till Manchester City var nära, men när transferfönstret väl stängde var chilenaren kvar i London.

Ryktena svalnade inte direkt under hösten och i december verkade det som att Pep Guardiolas lag var väldigt nära att få över spelaren i januari. Men när City inte var beredd att lägga ut den begärda summan (omkring 385 miljoner kronor) såg lokalrivalen Manchester United sin chans.

Genom att locka med en astronomisk lön på fyra miljoner kronor i veckan skrev Sanchez på ett kontrakt med klubben. Vem glömmer när United la ut en video på Twitter där chilenaren presenterades. I den spelar han piano. Så här sa den lilla chilenaren... - jag kunde inte tacka nej till att få spela på en historisk arena (Old Trafford) och att få jobba med José Mourinho. Jag är väldigt stolt över att bli den första chilenaren att spela för Uniteds A-lag. Jag hoppas att jag kan visa alla fans i världen varför klubben valde att ta mig hit.

Nu hävdar Sky Sport att Inter kommer att betala hälften av det lönepaket som Alexis har idag. Han tjänar ca 505 000 £ i veckan..till sommaren kan man köpa loss honom för 14 milj pund. Det här innebär att United fortfarande kommer att gaffla ut ca 250 000 £ varje vecka trots att han spelar i Serie A.

Herr Sanchez har bara gjort fem mål på 45 matcher sedan flytten från Arsenal.

Så här sa manager José Mourinho i jan 2018....- Alexis är en av de bästa offensiva spelarna i världen, och han komplettera vår unga och talangfulla grupp med offensiva spelare. Han kommer hit med höga ambitioner, sitt driv och sin personlighet - kvalitéer som gör Manchester United starkare.