AIK spelas

23.07.2019

Singel - Unibet

Maribor-AIK Halvtid/Fulltid oavgjort/AIK 7.00 x 150 kr

Avspark: onsdag 24 juli 20:15 Champions League kval.

Slovenska mästarlaget NK Maribor hade inga större problem med att slå ut isländska Valur i första rundan. Prestationen var dock inget man behöver notera i "fotbollsbibeln! Släppte till en del chanser både borta och hemma, nu möter man betydligt tuffare motstånd. Vikten av att vinna på hemmaplan vet slovenerna av vilket jag tror kan bli svårt mot ett fysiskt starka AIK.

Hemmalaget har hunnit inleda Prva Liga, men har inte imponerat i upptakten och har bara plockat en poäng efter två omgångar. Man har inte heller som tidigare år värvat några "tunga nyförvärv". Locket på vad det beträffar skadefronten.

AIK matchar tufft för dagen, nionde matchen på 4,5 veckor, men man har en bred trupp som skall klara av det. Laget har lyckats utmärkt så här långt att kombinera Allsvenskan och Europaspel. Man får dock inte godkänt i sin insats mot Ararat trots segern på hemmaplan och vidare avancemanget. I den senaste matchen mot Helsingborg 2-0 (h) vilade man flera nyckelspelare, Karol Mets, Erik Elyounoussi, Sebastian Larsson och Henrik Goitom. Samtliga herrar skall vara tillbaka här enligt tränare Norling.

Skadeläget är ljust där endast ordinarie mittbacken Per Karlsson saknas.

Mållöst i 1:a halvlek?

Väldigt mycket talar för ett defensivt starkt AIK, ambitionen att hålla tätt bakåt är något som AIK lyckats väl med den här säsongen. Kan man dessutom "peta in den" i slutminuten till sju gånger insatsen så blir det tidig julafton.

Lycka Till/

Curre