Åby Solvalla onsdag 22 mars

21.03.2023

Platsspel med fasta odds - Svenska Spel

Åby avd 3/lopp 7

10 Just Perfect Sisu (NO) – Peter Ingves odds: 1.84 x 500 kr

Svarade för ett starkt upplopp senast efter en resa i kön. Såg ut att passa fint över 2640 meter. Ska lättas i balansen denna gång och har formhöjande lopp nu.

Känns bara fin och jag var väldigt nöjd med honom. Han är inte så snabb ut så bakspår gör inte så mycket. Han har bra styrka och gick väldigt bra till slut senast i årsdebuten. Nu har Peter Ingves bättre koll på hur pass bra hästen är och hur offensiv han kan vara. Den här gången kommer han gå utan bakskor samt med lättare skor i fram. I övrigt blir det inga ändringar, norskt huvudlag och vanlig vagn, säger Per Nordström.

Solvalla avd 4/lopp 8

11 Hard Touch – Oscar Kylin Blom odds: 7.40 x 100 kr

Något segt intryck i comebacken, 1.14,6/700. Däremot inte vässad inför samt träningsbalans och ska vara klart bättre nu. Perfekt inne, men jobbigt spår och många att runda.

Gjorde en bra årsdebut. Han hade bara gått i tryckvagn hela vintern för att bygga upp sig och bli starkare. Han behövde loppet, tävlade också med träningsbalans och det var som sagt absolut inte toppat. Med tanke på det höll han bra och gick på ett bra sätt in i mål. Han bör ha gått framåt en hel del med loppet och jag kommer också lätta honom i balans, vilket jag hoppas ska falla väl ut. Sedan är det klart att spår elva inte är någon fördel, speciellt inte då han är så startsnabb. Med bättre spår hade det funnits läge för ledning och då hade så klart förhoppningarna vari lite högre än vad de är nu från bakspår. Helstängt huvudlag och vanlig vagn, säger Oskar Kylin Blom.

Solvalla avd 8/lopp 10

6 Mamaneedshismoney – Örjan Kihlström odds: 3.70 x 400 kr

Kommer från två lopp där han travat i ledning - klart bra utan skor näst senast och lite sämre med skor senast. Barfota runt om nu igen. Lite lurigt läge. Nu med Örjan Kihlström i sulkyn…