Europatipset
Europamix från hela Europa

Söndagens "höjdare" på Europatipset blir självklart mötet mellan Liverpool och Chelsea. Statistiskt sett så har hemmalaget det svårt mot London laget, 0-3-2 (0-2-0). AIK och Malmö FF får tummen upp på hemmagräs och även Frankfurt ska ha en toppchans mot bottenlaget Augsburg.

En av många bra matcher på kupongen är naturligtvis tungviktsmötet mellan Manchester U-Barcelona. Hemalaget kommer helt utvilat medans gästerna spelade seriefinal mot Atletico Madrid i onsdags.

Premiäromgångar är alltid svårtippade, men jag tror mycket på AIK som inte ska ha något problem med Östersund hemma på Friends Arena. Turbulensen runt omkring jämtarna stör så klart laget och ledningen.

VM-bronsmedaljören Belgien vann, överraskande nog, inte sin grupp i Nations League men har ett lag med världsspelare på i stort sett samtliga positioner. Ryssland gjorde också ett starkt VM men fick ett extra lyft som värdnation och har inte kommit upp i den nivån efter det, man imponerade exempelvis inte alls mot Sverige senast. Belgien är klassen...

Det vankas sydkustderby i franska ligan och jag utnämner Marseille till söndagens bästa spik. Formen är på uppgång och på hemmaplan är laget svårstoppat. En viss turbulens råder det i Real Madrid men mot ett svagt offensivt Valladolid gör man processen kort. Det gör även B.Leverkusen som möter nästjumbon i Bundesliga.

Everton har inte besegrat Liverpool sedan 2010. Spelet har inte fungerat till hundra för Everton och jag tror man får det mycket svårt mot ett högmotiverat Liverpool som krossade Watford i veckan med hela 5-0. Jackpot-söndag med ca 5 milj kr. Senaste Nytt får du lördag-söndag!

Matcherna duggar tätt i Premier League och skador stör inte minst Manch.U som tar tåget till London på onsdag kväll. Möter ett formtoppat Crystal P och upp med varningens finger. Matchningen fortsätter mot Southampton (h) på lördag och den 6 mars väntar returmötet mot Paris SG i Champions League.

Flera spännande matcher på söndags-kupongen bland annat med prestigemötet Manch.U-Liverpool, ligacupfinalen mellan Chelsea-Manch.C på Wembley Stadium och toppmötet i Bundesliga Dortmund-Leverkusen. Vår vän Giampaolo på La Gazzetta dello Sport ger oss senaste informationen direkt från Italien.